Savulohella täytetty hodari on FestiVillan street food -keittiön ylpeys

Reiluja annoksia ja selkeitä makuja – FestiVillan ruoka ja juoma

Hyvä ruoka on olennainen osa FestiVillan rentoa tunnelmaa. Jututimme keittiömestari Arto Huhtalaa festareiden ruokahuollosta.

Villa Sandvikenin keittiömestari Arto Huhtala on laatinut FestiVillan menun jokaisena kolmena vuotena. Päivätöikseen a la cartea kokkaavalle Huhtalalle FestiVilla on mielekäs irtiotto, jossa riittää sopivasti haastetta.

– Hieman kärjistäen: se haalea pyttipannu ei enää kelpaa! Odotukset festariruoan suhteen ovat viime vuosina kasvaneet, ja suomalaiset festarit ovatkin vastanneet huutoon panostamalla ruoan monipuolisuuteen ja laatuun todella paljon, Huhtala kertoo.

Street foodin ytimessä

Mutkaton ja helposti syötävä, mutta laadukkaista raaka-aineista valmistettava street food on viime vuodet porskuttanut ruokatrendien aallonharjalla. Tämä trendi on myös Arton makuun:

– Hyvässä street food -annoksessa on selkeitä makuja, mutta ei liikaa yritystä tai pientä piperrystä.

Arton suurin ylpeydenaihe tämän vuoden menussa on hodari, jonka täytteeksi voi valita Villa Sandvikenin itse savustamaa savulohta (kuvassa) tai ylikypsää possua. Kuten kuvasta näkyy, annokset ovat reilun kokoisia

– Kerralla ei jaksa kahta! Arto naurahtaa.

Lisäksi FestiVillassa tarjoillaan mm. VENNistä tuttuja pitsatyylisiä levyjä sekä rotukarjan pihvilihasta valmistettuja Amarillon burgereita. Burgerista on toki oma versionsa myös kasvissyöjille.

Nälän kimppuun nopeasti

Arto Huhtala henkilökuntineen valmistaa viikonlopun aikana 3000-4000 annosta nälkäisille festarikävijöille. Näin suuren ruokamäärän valmistus ja tarjoilu vaatii huolellista valmistautumista.

– Myyntitiskejä on useita ja kaikki myyvät kaikkia annoksia, joten voit valita lyhyimmän jonon. Annokset on suunniteltu helposti käsin syötäviksi. Homma toimii! Arto vakuuttaa.

Juomat joka lähtöön

Juomapuoli on FestiVillassa kovassa iskussa, sillä torstaina ja perjantaina koko festari on K-18 anniskelualuetta. FestiVillassa voi maistella olutta seuraavilta länsirannikon pienpanimoilta:

  • Bocks
  • Kvarken
  • Keppo
  • Jacobstads

Lisäksi myyntipisteistä saa viinejä ja kuplivaa mainekkailta viinitaloilta sekä trendijuoma aperol spritziä – alkoholittomia vaihtoehtoja unohtamatta. Kippis!