Teleks, kuva Aki-Pekka Sinikoski

Uutta musiikkia urakoiva Teleks saapuu FestiVillaan kesäkuussa

Onko mahdollista koskettaa miljoonia ihmisiä musiikilla, menettämättä samalla yksityiselämäänsä uteliaalle medialle? Pepe Johansson ja Markus Koskinen ovat tehneet tämän tempun useampia kertoja ja tuntuvat nauttivan roolistaan suomipopin suurena tuntemattomana.

“Keikan jälkeen on tultu kysymään, kenen kappaleita nämä ovatkaan”, Koskinen hymähti parin vuoden takaisessa IL:n haastattelussa.

No, Teleksin kappaleitahan ne ovat, ja varsin tarttuvia sellaisia. Etenkin “Tuulilasin nurkkaan” tuntuu nousevan magneetin lailla yhä uusien sukupolvien anthemiksi. Vuonna 2007 sen versioi Idols-finalisti Kristiina Brask ja vuonna 2013 Mikael Gabriel lainasi Kristiinan kertosäkeen “Kipua”-hittiinsä. Myös biisit “Siivet”, “Kotimatkalla” ja “Hiljaa virtaa Vantaa” kuulee lähes takuuvarmasti, jos parkkeeraa illaksi karaokebaariin tai suomipoppia soittavan radion ääreen.

Tällä hetkellä Teleks tekee uutta musiikkia täydellä höyryllä. Marraskuinen “Ikean kuvasto” ja tänään julkaistu “Kaksi ainoaa” esittelevät soundeiltaan päivitetyn Teleksin, jonka sanoituksissa on tuttua tarttumapintaa arjen iloihin ja suruihin.

FestiVillan kauniissa kesäillassa on luvassa melkoinen yhteislaulutuokio, kun Teleks poimii 30-vuotiselta uraltaan ne kirkkaimmat jalokivet settilistaansa. Tervetuloa Vaasaan, Pepe ja Markus!

* * *

Kuuntele single “Kaksi ainoaa”: https://lnk.to/kaksiainoaaFP
Liity Facebook-tapahtumaan: FestiVilla 2019 Facebookissa
Osta ennakkolippu: http://bit.ly/festivilla2019