Ellips

Ellips saapuu Vaasaan kesäkuussa – kuuntele ensimmäinen soolosinkku!

Haloo Helsinki! -yhtyeen solisti Elli on ollut valokeilassa koko aikuisikänsä, sillä bändin menestystarina alkoi vuonna 2008 hänen ollessa vasta 18-vuotias. Mutta mitä me loppujen lopuksi tiedämme hänestä? Elli on kunnioitettavasti pitänyt yksityisen elämänsä poissa julkisuudesta, vaikka vuosikymmenen menestyneimmän kotimaisen rockbändin keulakuva olisi halutessaan voinut ravata tositelkkarissa ja juorulehtien cocktail-tilaisuuksissa koko rahan edestä.

Tänä vuonna pääsemme kuitenkin kurkkaamaan Ellin maailmaan hänen astuessa bändin rivistöstä esiin sooloartistina nimellä Ellips. Kun Haloo Helsinki! ilmoitti viime syksynä jäävänsä kolmen vuoden tauolle, Elli kertoi uusista kuvioistaan ja pitkäaikaisesta haaveestaan:

”Mulla on pitkään ollut hinku tehdä albumi, jonka kautta voin sukeltaa entistä rohkeammin elämään ja siihen pimeyteen jossa osa meistä tarpoo. Olen aina säveltänyt jonkin verran sanoittamisen ohella, joten nyt on mahtavaa tehdä kokonainen levy omia biisejä.”

Ensimmäinen single Maailma on rikki julkaistiin perjantaina 18.1. Jos epäilit ennakkoon Ellin soolomateriaalin lipsuvan muodin mukaisesti elektropopiksi, pelko pois: elämänjanoa pursuava kappale groovaa urkuineen ja pitkine kitarasooloineen kuin Kingston Wall! Ennen huhtikuussa käynnistyviä keikkoja luvassa on kokonainen albumillinen lauluja. Albumin tuottaa mm. Tehosekoittimesta ja Pepe & Saimaasta tuttu maestro Matti Mikkola.

* * *

Ellips esiintyy Vaasan FestiVillassa perjantaina 14.6.2019. Festivaalin muut esiintyjät ovat The Rasmus, Anssi Kela, Teleks ja Fredrik Furu.

* * *

Kuuntele ”Maailma on rikki”: https://lnk.to/Ellips-MaailmaonrikkiFC
Liity tapahtumasivulle Facebookissa: FestiVilla 2019
Osta liput FestiVillaan: http://bit.ly/festivilla2019