The Rasmus

The Rasmus FestiVillan pääesiintyjäksi

Vaasassa ensi kesäkuussa järjestettävän FestiVilla-kaupunkifestivaalin pääesiintyjäksi on kiinnitetty yli neljä miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti myynyt The Rasmus.

The Rasmus on tehnyt menestyksekästä kansainvälistä uraa ehkä pidempään kuin mikään muu suomalaisbändi. Vuonna 1994 yhtyeensä perustaneet helsinkiläispojat imaistiin maailmalle jo vuonna 2001, kun F-F-F-Falling nousi valtavaksi hitiksi Suomessa ja Pohjoismaissa. Muodonmuutos funk-vaikutteita ottavasta nuorisobändistä tummasävyiseksi rockbändiksi sai viimeisen silauksensa kaksi vuotta myöhemmin, kun In The Shadows -kappale avasi loputkin portit Eurooppaan. Kappaleen musiikkivideo oli MTV Europen soitetuin ja albumi Dead Letters myi maailmalla kahdeksan kultalevyä ja viisi platinalevyä. Viidentoista maailmalla vietetyn vuoden aikana albumeita on syntynyt vielä neljä lisää, tuoreimpana Dark Matters vuonna 2017. Kaiken kaikkiaan The Rasmuksen albumeita on myyty maailmalla yli neljä miljoonaa.

Vain suomalaismedioita seuraava saattaisi kuvitella The Rasmuksen keikkabussin seisahtuneen jo ajat sitten, sillä bändi ei ole juurikaan paistatellut otsikoissa. Yhtyeen Instagram-tili kertoo kuitenkin totuuden missä mennään: tänään tuhansien fanien edessä Mexico Cityssä, eilen Lontoossa tai Strasbourgissa. Solisti Lauri Ylösen osallistuminen uusimpaan Vain Elämää -tuotantokauteen saattoi vihjata eri puolilla maailmaa asuvien soittajien suunnittelevan jotakin kotimaahan. Muutamia festivaalikeikkoja tehtiin jo kesällä 2018, ja ensi kesästä on tulossa sitäkin näyttävämpi paluu kotikonnuille.

FestiVilla täyttää Hietalahden puiston perjantaina 14. kesäkuuta. Tapahtuman artistikatras täydentyy vielä 3-4 nimellä. Hyvä ruoka ja juoma ovat aina olleet suosikkiartistien rinnalla tärkeä osa FestiVillan tunnelmaa, eikä kolmas kerta tee poikkeusta. Paikalliset ravintolat ja pienpanimot loihtivat tapahtumaa varten makumatkan maailman ääriin.

FestiVilla jakaa viikonlopun ja alueensa toisenkin mielenkiintoisen musiikkitapahtuman kanssa. Rockperry ReLoad ottaa Hietalahden puiston haltuunsa lauantai-iltana 15.6. Raskaampaan rockiin erikoistunut Rockperry on tähän mennessä julkaissut kaksi esiintyjää: yhdysvaltalaisen hard rock -suuruus Skid Rown sekä ruotsalaisen Hardcore Superstarin. Perjantaina 30.11. myyntiin tuleva yhteislippu avaa FestiVillan ja Rockperryn portit edulliseen early bird -hintaan.