FestiVillan Timo Tiilikka ja Rockperryn Jouni Jaskari

Festivilla avaa Vaasan tapahtumakesän, Rockperry palaa rytinällä festarikartalle

Vaasassa järjestetään ensi kesäkuussa kaksi festivaalia, jotka jakavat saman viikonlopun ja tapahtuma-alueen sulassa sovussa. Festivillassa linjaukseen kuuluu pop ja piknik-tunnelma, kun taas Rockperry ReLoad puhuttelee raskaamman rockin ystäviä.

Festivilla-kaupunkifestivaali avaa jälleen tulevana kesänä vaasalaisten kesätapahtumien kauden. Kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman miljöönä toimii tuttu Hietalahden puisto Villa Sandvikenin kupeessa. Ohjelmakin on pääosin ennallaan: hyvä ruoka ja juoma yhdistyvät kotimaisten suosikkiartistien keikkoihin.

– KPO:n ravintolat Villa Sandvikenin johdolla tuovat omat herkkunsa festivaalialueelle, ja juomapuolesta huolehtivat paikalliset pienpanimot ja vahvat viinitalot. Julkaisemme ensimmäisiä artistikiinnityksiä vielä tämän vuoden puolella, lupaa promoottori Timo Tiilikka.

Festivillan päätapahtuma täyttää Hietalahden puiston perjantaina 14. kesäkuuta. Lauantaipäivänä puolestaan järjestetään konsertti perheen pienimmille. Tiilikka odottaa kumpaankin konserttiin noin 2500 kävijää.

Rockperry ReLoad ottaa Hietalahden puiston festivaalialueen haltuunsa lauantai-iltana 15.6. Rockperryn nimi herättää etenkin raskaamman rockmusiikin faneissa edelleen lämpimiä muistoja.  Vuonna 2000 perustettu, muun muassa Scorpionsin, Within Temptationin ja Yngwie Malmsteenin kaltaisia maailmantähtiä Vaasaan tuonut festivaali jäi vuoden 2010 jälkeen tauolle, mutta nyt aika on promoottori Jouni Jaskarin mielestä kypsä uuteen tulemiseen.

– Kentältä on kuulunut tasaiseen tahtiin niin paljon toiveita Rockperryn paluusta, että minun oli kerta kaikkiaan pakko ryhtyä tuumasta toimeen, Jaskari naurahtaa ja jatkaa:

– Heavy ja hard rock ovat  edelleen suomalaisten suosikkimusiikkia, mutta viime vuosien muutokset festivaalikentällä ovat vähentäneet tarjontaa tällä puolella. Tähän rakoon Rockperry ReLoad iskee – me tuomme kunnon rockin takaisin kartalle!

Myös Rockperry ReLoad aikoo raottaa esiintyjälistaansa vielä tämän vuoden puolella. Luvassa on sekä koti- että ulkomaisia bändivieraita.